manisfest_9octubre_071016

Hui 7 d’octubre a Aula Campus hem commemorat el dia de la Comunitat Valenciana. La nostra directora Belén López en presencia de l’alumnat dels cicles que s’impartixen pel matí, ha llegit un manifest recordant la història del nostre poble. Al seu costat estava la nostra senyera feta per l’alumnat de Formació Profesional Bàsica.

El 9 d’octubre és un dia de festa, és un dia de celebracions, d’estar orgullosos dels nostres origens, de les nostres festes, de la nostra cultura i de fer germanor entre tots i totes.

Aquest és el manifest que s’ha llegit.

manisfest 9octubre 071016 2 - Manifest 9 d'Octubre

MANIFEST DEL 9 D’OCTUBRE 2016 AULA CAMPUS

Va ser un 2 de febrer de 1208, a la localitat francesa de Montepellier que va nàixer Jaume I el Conqueridor, l’home que va canviar la nostra història com a poble.

La conquista de Balansiya, València en àrab, va tindre lloc en 16 anys, entre 1229 i 1245, conseguint la Corona d’Aragó la conquesta de gran part del territori què posteriorment seria conegut com el Regne de València.

En 1261, Jaume I va jurar i promulgar el Furs de València, el conjunt de lleis que van regir el Regne, fins a 1707, en què van ser abolits pel Decret de Nova Planta, passant a ser una “província” del regne d’Espanya.

El 9 d’octubre celebrem la nostra data de naixement com a poble. Ha de ser una data de reafirmació dels nostres drets i de les senyes d’identitat que conformen la nostra dignitat.

Una de les nostres senyes d’identitat és sense cap dubte, le reial senyera, la bandera què ens identifica com a poble i que els nostre alumnat han creat per aquest acte.

El nostre poble i la seua identitat han sofrit moltes prohibicions en temps passats, però això ja ha acavat. Hui en dia podem expressar-nos en la nostra llengua sense cap temor. Però sobretot hem aconseguit la unió del poble valencià, dels que s’expressen en la nostra llengua i dels que s’expressen en castellà. No hem d’oblidar que una llengua ha de servir per a poder comunicar-nos, per a poder entendre’ns, però mai per a separar un poble, una cultura. I tot això s’ha aconseguit amb RESPECTE, un valor que també a Aula Campus tractem de promoure. Hem d’apendre de la nostra història i no recaure en errors passats.

El 9 d’octubre celebrem les nostres tradicions, com per exemple San Donis i la mocaorà. Una festivitat dels enamorats valencians, enamorats de les persones i de la nostra terra. En aquesta tradició l’home regala a la seua enamorada un mocaor que envolta unes figuretes de massapà que representes fruites i hortalisses de l’horta valenciana i que a més rodegen altres dos figures que son el tronaor i la piuleta, figures que representen els cohets que una vegada ens van prohibir.

El 9 d’octubre no sols es la festa de tots els valencians, sino de tota la gent que forma part d’aquesta terra, i que fa que dia a dia siguem més grans com a poble.

Per una societat que és la seua gent i el seu territori, el seu aire i la seua mar, la seua llengua i la seua cultura, la seua història i la defensa de la dignitat com a persones i com a poble.

Visca el 9 d’Octubre!
ViscaValència!

Procés de creació de la reial senyera.

manisfest 9octubre 071016 3 - Manifest 9 d'Octubre

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.